Partener
media general:


Partener
media oficial:


Festival
susținut de:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suport media:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORGANIZATORI:

(37322) 74 75 96

contact@trigonjazz.com

 

(37322) 52 27 04
av.mpostica@gmail.com

 

TRIGON
(Moldova)

Anatol Stefanet - viola
Alexandru Arcuș - saxofon, flaut, caval,
Dorel Burlacu - pian, muzicuţă
Gari Tverdohleb - tobe, percuție, xilofon.

Jubiliar şi iniţiator al festivalului cu prieteni şi amici din Univox, Concertino, Alex Calancea band, Geta Burlacu, Zdob și Zdub, Dumitru Sergeev & Nikorason`g, Transbalkanica

Brein`s café
(Austria, Franța, Bulgaria)

Mario Forte - vioară
Antoni Donchev - pian
Georg Breinschmid - contrabas

Georg Breinschmid este unul dintre cei mai renumiţi muzicieni de jazz de origine austriacă pe arena internațională. În 2012 a fost nominalizat la Premiul Amadeus Music, categoria Jazz/World/Blues.
Breinschmid a studiat basul clasic la Universitatea de la Vienna.
El a evoluat în proiecte de muzică camerală ca Amadeus-Ensemble, Ensemble Kontrapunkte, Die Reihe şi a cântat în Orchestra Lower Austrian Tonkuenstler și Orchestra Filarmonicii Vieneze.
În scurt timp, Breinschmid a luat decizia de a refuza la cariera sa de instrumentalist de orchestră clasică, dedicându-se în întregime jazzului.
În 1999 a devenit muzician de jazz independent, impunându-se drept unul dintre cei mai virtuoși și versatili basiști pe scena internațională de jazz. Georg a colaborat cu Archie Shepp, Charlie Mariano, Kenny Drew Jr., Biréli Lagrène, Wolfgang Muthspiel, Vienna Art Orchestra, Triology, Megablast.
Începând cu anul 2005 Georg Breinschmid s-a impus printr-o manieră deosebită în calitate de compozitor. Compoziţiile sale sunt interpretate şi de alte grupuri, cum ar fi Ensemble Amarcord Wien, duetul „Bach & Bosnisch” şi de ansamblul „Bass Instinct”.
Producţia sa din 2002, „Mauve” a câştigat Premiul „Hans Koller” în categoria CD-ul Anului, iar în anul următor, la aceeaşi competiţie, Breinschmid a fost desemnat drept câştigător în categoria „Debutul anului”. Pe lângă premiile menţionate mai sus, colecţia sa de glorie include nominalizările la „Muzicianul Anului“ în 2007 şi 2009, iar cu trio-ul lui Christian Muthspiel la categoria „CD-ul anului“ (pentru „Against The Wind – The Music of Pirchner & Pepl”).

Numele lui Antoni Donchev în ultimii 20 de ani a fost conectat cu toate premiile importante de jazz din Bulgaria. Steaua lui a apărut pe orizontul muzical atunci cand sa fondat formaţia de jazz "Acoustic Version", care din start a cîştigat Marele Premiu la Concursul de Jazz în Belgia în 1985. Un an mai târziu "Acoustic Version" a cîştigat Marele Premiu al Juriului Federaţia Internaţională de Jazz.
Alături de activităţi cu "Acoustic Version", Antoni Donchev a realizat o serie de alte proiecte cu muzicieni din Europa şi Statele Unite ale Americii (Kenny Wheeler, George Garzone, Tomasz Stanko, Tommy Smith, Glen Moore, Vladimir Tarasov, Andy Scofeild, Petras Vysniauskas, Reiner Winterschladen , Eric Vloeimans, Lars Danielson, Zoltan Lantos, NDR Big Band.) A compus muzică pentru cinema şi teatru, a înregistrat împreună cu Orchestra Simfonică al Radioului Naţional al Bulgariei, a înregistrat CD-uri editate la BMG, Sony Music, Polysound, Kukermusic, Balkantone.
În colaborarea cu regizorul Teddy Moscov a compus muzica pentru piese teatrale "Songs Swan" pentru Schauspielhaus din Dusseldorf, "Macbu" pentru Teatrul din Bremer, "Home No13", " Blue in blue " şi "Cyrano" la Teatrul Thalia din Hamburg.

Viorist şi compositor Mario Forte a început să studieze vioara de la vârsta de cinci ani, la conservatorul din Nimes, Perpignan şi Montpellier. Întâlnirea lui cu Didier Lockwood la încurajat pe Mario să studieze jazzul.
Dupa ce el cu brio a absolvit Conservatorul Hector Berlioz din Paris, unde a studiat jazzul şi muzica improvizată.
În 2010 Mario Forte compune şi editează primul său album “Walkin’ Tribute” cu orchestra simfonica şi faimousul trombonist Glenn Ferris.
La concursul international AES din Munich compoziţia lui “Time Signature” a fost onorată de Premiul Mare.
În ultimii zece ani, Mario intens concertează în componenţa formaţiilor EARTH, WIND & FIRE, E.S.T trio sau cu proiectul său de muzică arabo-andaluziană Gnawas.
A compus muzica pentru 3 filme franceze “Dimanche” şi “Colin Maillard” de Aurore CLAVERIE şi «Sale de idées MES” de către Clarence de MAGNEVAL.
Din 2011 Mario Forte este profesor la departamentele de jazz şi clasa de ansamblu de la Colegiul de Muzică din Lausanne - Elveţia.

Squeezeband
(Elveția, SUA, Cuba, Franța, Italia)

 

Chico Freeman – saxofoane - tenor, soprano,
Dany Martinez – chitară,
Michel Alibo – chitară bas,
Nino G – beatbox,
Reto Weber – tobe, percuție


Un band super fierbinte!
SQUEEZEBAND, cu componența sa specială și diversitatea stilurilor abordate (de la jazz până la hip-hop) te face să pătrunzi într-o lume muzicală inedită.
Autorul proiectului Reto Weber, timp de 25 de ani este bine cunoscut pe scena mondială grație celebrului său band Percussion Orchestra și colaborărilor cu renumiți muzicieni de jazz.
Aparținând elitei toboșarilor europeni, Reto Weber a format un grup de prima clasă, astfel aducând proiectului său „Squeezeband” un mare succes și renume mondial. După două CD-uri, numeroase concerte, festivaluri şi turnee în Europa, Africa şi America de Sud, Reto Weber a ridicat proiectul la un nivel internațional.

Poliinstrumentist, compozitor şi producător Chico Freeman, mereu găsește noi căi de a promova moștenirea și tradiția muzicii jazz.
Născut într-o familie de muzicieni, tatăl lui este legendarul saxofonist Von Freeman, unchii lui chitaristul George Freeman şi percuţionistul Bruz Freeman, bunicul lui George Freeman Sr. a fost pianist şi un prieten apropiat al lui Louis Armstrong, bunica lui a fost cântăreaţă.
Cariera profesională al lui Chico Freeman a fost marcată de aşa victorii ca:
New York Jazz Award - câştigând premiile ca „Cel mai bun solist” şi „Cel mai bun saxofonist”,
Stereo Review Record of The Year – Cel mai Bun Album al Anului „The Outside Within”,
Bicentennial Exhibition Award - History of Black Music in Los Angeles, Avlaia Music Magazine - Cultural Award.
Chico a înregistrat mai mult de 30 CD ca lider a diferitor ansambluri: The Young Lions, Roots band, Brainstorm; ca un invitat special a cîntat la mai mult de 40 CD-uri editate în SUA şi Europa.

Dany Martinez uimește prin diversitatea genurilor cărora se dedică: cântă „latino" cu Ganzalo Rubalcaba, Pibo Marquez sau Julio Barreto, jazz cu Ravi Coltrane şi Bob Mintzer, muzică pop cu Rolf Stahlhofen sau Lou Bega, și rap cu Shaggy. A cântat la cele mai renumite festivaluri europene, și a participat la înregistrările mai multor albume nominalizate la premiile Grammy.

Michel Alibo este unul dintre cei mai desăvârşiți şi influenți muzicieni de jazz şi muzică World. El este un basist-exemplu pentru orice subcategorii și stiluri a muzicii - Latin, Caribbean, African și fusion forme, subgenuri ca beguine, reggae, zouk, soukos, groka şi multe altele. Michel este cunoscut ca unul dintre fondatorii vestitei trupei Sixun. Acompaniamentul său hipnotic este auzit pe numeroase înregistrări şi scene ale lumii. Recunoscut ca inovator şi virtuoz, el este incredibil de solicitat în prezent, împărţind programul său între band-urile lui Karim Ziad, Nguyen Le, Mario Canonge și Afro-Carribean-Latin-World Project Sakesho.

Nino G crează simfoniile sale ritmice, care pot să cucerească admirația oricui. Deja la 14 ani a ocupat un loc de excelență pe scena elveţiană și continuă să cucerească publicul cu talentul său, căpătând recunoașterea mondială, ca un redutabil „beatboxer" binecunoscut de pe postul MTV.

Soweto Entsha a`capella grup
(Africa de Sud)

Lwazi Zulu, Morgan Njobo,
Zenzele Mtetwa Dumisani, Sbusiso Xulu
- vocal


„Soweto Entsha, o a-cappella grup, care a ajuns la audienţa globală după participarea la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale. Se distinge de alte grupuri muzicale africane, care în ultimii ani au luat cu asalt arena internaţională, prin faptul că aceştia în arta lor în mod liber combină elemente pop vestice tradiţionale al vocalului masculin, pentru a face un set divers, care se bazează pe vibraţia anilor 1950, doo-Wop, prezentarea grupurilor soul din 1960, precum şi tendinţele mai moderne R&B, cu invocarea spiritului exhilarant al culturii tribale.
”Spectacolul lor este pur şi simplu splendid. Mesajul muzical este livrat cu o sinceritate totală, o adâncime de ton cald, suflet şi spiritualitate. ” Fiona Shepherd, Music Review, 10/8/2011
Istoria acestor oameni arată ca o poveste, chiar dacă este realitate pură. Cu mai puţin de 4 ani în urmă, concertau pe străzile localităţii, neavând o altă perspectivă. Unicul lor antidot de la sărăcie, şomaj, violenţă, delicvenţă şi plictiseală consta în faptul de a cânta. Din copilărie, în fiecare duminică, vocile lor unite sărbătoreau Evanghelia pe care au ascultat-o şi cântat-o în corul şcolii şi la biserică.
Într-o bună zi, din iulie 2008, soarta le-a oferit pe neașteptate o mână de ajutor. Este vorba despre producător francez, suficient de curios pentru a abandona centrul oraşului Johannesburg (unde a venit să organizeze viitorul tur African Footprint în Franţa), cu scopul de a descoperi o altă realitate a Africii de Sud. S-a oprit la un restaurant mic unde grupul a evaluat în fața lui fără nici un alt instrument decât corzile lor vocale. Au cântat un „Bine aţi venit la Soweto”, în schimbul unui mic bacşiş. Cei patru prieteni nici nu au înţeles că în acea clipă au tras biletul norocos spre un vis dincolo de orice aşteptare. Într-adevăr, tinerii prezentau pentru producătorul Nicolas Ferru exact ceea ce căuta el pentru turul African Footprint la Paris. Turneul francez a avut loc trei luni mai târziu, luni de muncă intensivă care, în final, a dat naștere formației „Entsha Soweto”. Din fericire, visul lor s-a materializat cu succes. CD-ul de debut a fost realizat în Franţa, au susținut și o serie de concerte în mai multe ţări europene.

Aires tango
(Argentina, Italia)

Javier Girotto - saxofon, soprano & bariton, flaut
Alessandro Gwis - pian
Michele Rabbia - percuție
Marco Siniscalco - contrabas


Saxofonistul şi compozitorul Javier Girotto este în Top-ul Jazz-ului European timp de mulţi ani.
Girotto s-a născut în Argentina, a absolvit Boston's Berklee Music College cu distincţia „magna cum laude" în 1990. S-a dedicat jazzului de la vârsta de 25 de ani. În 1994 a plecat în Italia, unde a fondat formația „Aires Tango", care s-a bucurat din start de un mare succes.
Un mix fermecător al jazz-band-ului cu un colectiv de muzică camerală, crează un ansamblu strălucit ce explorează gestica folclorică, sentimentul tangoului, improvizaţiile descătuşate şi sunetele neo-clasice. Fiind gânditori, exuberanţi, extatici, muzicanţii desfăşoară în faţa noastră un vast spectru de culori şi dispoziţii, evoluând cu complexitatea unei orchestre în miniatură.
Aires Tango ne oferă o muzică originală, construind „noi poduri între jazz şi tango”, utilizând improvizaţia liberă şi neo-clasică, melancolia şi eleganţa în acest univers muzical care vorbeşte atât sufletului, cât şi intelectului.
Discografia lui Jiroto cuprinde 35 de albume înregistrate cu grupurile sale: Aires Tango, Duo cu Luciano Biondini, Atem Sax Cvartet, Girotto Javier & Six Sax, Vertere Quartet string quartet, sau cu Orchestre Simfonice.
Ca un siderman a înregistrat 83 de CD-uri cu alte orchestre şi muzicieni ca Enrico Rava, Chet Baker, Gerry Mulligan, Roberto Gatto, Randy Brecker, Gary Burton, Kenny Wheeler, Avishai Cohen, Paolo Fresu, Alexander Balanescu, Aldo Romano, Louis Sclavis, Michel Godard, Mercedes Sosa; sau cu orchestre ca WDR Big Band Koln Germania, Concertgebouw Jazz Orchestra Amsterdam, Orchestra National du Jazz (O.N.J. – Paris), Roma Sinfonietta Orchestra, Orchestra simfonică din San Marino.

Gustav Lundgren trio
(Suedia)

Gustav Lundgren - chitară,
Martin Vidlund - chitară,
Andreas Unge - chitară bas


„O nouă cometă Suedeză, un chitarist de clasă mondială, cu o abordare emoţionantă pentru muzică, cu sunetul său unic, un bun simț al ritmului în compoziţiile lui originale. Atenție la nord, Suedia are un diamant - numele lui este Gustav Lundgren!” / Jonathan Kreisberg /

Gustav Lundgren este influențat de flamenco, bolero şi cântecele cubaneze, aceste genuri aducându-i trioul la noi orizonturi stilistice.
Și-a început cariera muzicală la vârsta de 16 ani, concertând în cluburile din Stockholm, iar primul turneu cu trioul său l-a avut în Spania la vârsta de 19 ani.
Cu grupurile sale sau cu artiști ca Jimmy Rosenberg, Rossy Jorge, Schmitt Dorado, Oatts Dick, Marian Petrescu, Rasmus Faber & Bergalli Gustavo a concertat în Japonia, SUA, Indonezia şi multe ţări europene.
Gustav a înregistrat 8 albume solo și peste 50 de CD-uri ca un siderman cu diferiți artiști; a compus și a înregistrat muzică pentru TV (MTV, TV4); a lucrat ca producător la albumele vocalistei Jelena Jangfeldt şi Hot Club Suedez.
În 2004, Gustav a fost onorat cu propriul său model de chitară de la semnarea AJL-chitară.
În 2005 a primit Bursa „Louis Armstrong”.
În 2009 şi 2011 a fost onorat cu un grant de la Comitetul suedez de granturi pentru Arte.

Martin Vidlund este un extraordinar gypsy-jazz chitarist și un profesor respectat de muzică. A colaborat cu Jonas Kullhammar, „Stockholm Swing All Stars”, „Hot Club Suedez”, Crafoord Wille.

Andreas Unge - absolvent al Conservatorului din Copenhaga, actualmente este bine cunoscut ca basist al multor proiecte muzicale. Este un producător renumit care se află în spatele mai multor hituri comerciale pentru artiştii europeni ca Ricky Martin, Christian Waltz şi Simone Moreno, precum și mai mulți cântăreți suedezi ca Robyn, Jennifer Brown, Folcker Jessica şi Stephen Simmonds. Andreas Unge este și un conducător de orchestră a mai multor artiști suedezi și a colaborat cu formația Westlife și cântăreaţa de muzică folk suedeză Sofia Karlsson şi Henok (pop etiopian).

Klazz Brothers & Maria Markesini
(Germania / Grecia)

Maria Markesini - voce,
Bruno Böhmer Camacho - pian,
Kilian Forster - contrabas,
Tim Hahn - tobe


La vârsta de 14 ani,Maria Markesini a aderat la Conservatorul din Atena, unde a studiat pianul clasic, mai târziu ca pianist solo absolvește Academia de Muzică din Rotterdam şi Conservatorul Regal din Bruxelles. În timpul său liber, Maria se dedică pasiunii sale secrete, jazzul, chiar dacă cariera de pianist de succes era deja lansată. Lucrurile din viața sa au luat o altă întorsătură datorită unei întâmplări nefericite care i-a rănit brațul. Forţată să anuleze un recital de pian, Maria a propus publicului dezamăgit să cânte jazz. În noaptea aia s-a născut o cântăreaţa cu un talent deosebit, un vast spectru de posibilități vocale, culori timbrale şi o expresivitate rară.
Maria a câştigat rapid admirația publicului şi a criticilor, care imediat au declarat: A aparut cel mai promiţător talent, cu un sunet unic ce se mişcă între jazz tradiţional şi modern, la folk, gospel şi chanson.
În 2007, Maria semnează un contract cu Universal Music / Artway-Texnotropon pentru primul său album solo intitulat „The Mimis Plessas Song Book-12 Sketches”, iar în 2009 cu Amazing Muzic b.v. Netherlands. Albumul ei „Kosmo” care combină muzica jazz şi melodiile greceşti, a fost desemnat de către critici ca purtător „de 5 stele”.

Bruno Böhmer Camacho a crescut în Barranquilla, un oraş de pe coasta Columbiei. Bunicul său, Angel Maria Camacho y Cano, era un renumit muzician, compozitor şi promotor al muzicii din Caraibe. De la o vârstă fragedă, Bruno a început să ia lecţii de la mama sa, pianistă de concert, Lyra Mercedes Camacho. La vârsta de 9 ani, Bruno conduce ansamblul de jazz „Latin Sampling” format din staruri tinere.
Acest ansamblu a câştigat un renume internaţional, participând la festivaluri de jazz precum Fesujazz Festivalul şi Sierra Mar y Jazz Festival. Participarea la concursul Jazz Youth Junior de la Bonn, i-a adus Primul Premiu pentru o Compoziţie. În 2002 cvintetul a primit Premiul I „Jugend Jazz” la Festivalul din Bonn.
După studiile la Folkwangschule a Universității din Essen, Bruno a fost distins cu Premiul „Cel mai bun student” de la Folkwang. În 2008, trio-ul său a câştigat Premiul pentru „Cel mai bun ansamblu”. După ce Bruno a primit o bursă de studii la Berkley Music College din Boston. În timpul studiilor sale, a cântat şi a s-a înregistrat cu Roy Louis, Stevie Woods, Ulf Stricker, Kimbiza, Cesar Perez, DJ Sammy, European Jazz Project and Nene Vásquez.

Kilian Forster a studiat la conservatoarele din Munchen şi Berlin, şi a fost un membru al „Herbert von Karajan-Fundation” la Orchestra Filarmonică din Berlin. În primii ani ai carierei sale Forster a cântat cu orchestrele „Festivalul Tanglewood Orchestra”, „Schleswig-Holstein Festival Orchestra”, „Leipzig Gewandhaus Orchestra”, „Orchestra Filarmonicii din Dresda”.
În 1998 el a fondat „Dresda Jazz Orchestra” la Filarmonica din Dresda, cu care a lucrat în calitate de dirijor, aranjor şi compozitor. În 1999 a fondat trio-ul „Klazz Brothers”, care se situează în centrul activităţii sale creatoare.
Pe lângă aceasta, Forster a cântat şi cu alte ansambluri: „String 4 Swing” şi „Nassler si Schneider” şi artişti proeminenţi ca Roby Lakatos, Madeleine Peyroux, Daniel Kramer, Giora Feidmann.
Forster a adus un aport deosebit scenei muzicale din Dresda prin lansarea „Jazztage Unkersdorfer”, un festival de jazz, iniţial mic, într-o biserică, care de-a lungul anilor s-a transformat în „Jazztage Dresden”, cel mai mare festival de jazz din Germania Centrală. Foster a reuşit să lase o urmă adâncă în special în cadrul genurilor de jazz şi crossover, punând accentul pe inovaţia vieţii muzicale ale oraşului şi prezentând artişti celebri şi distinşi ale lumii jazz-ului.

Tim Hahn concomotent cu studiile sale în Dresda, Rotterdam şi Los Angeles, a frecventat mai multe ateliere de creaţie: Drummers’ Collective din New York, Musician's Institute din Los Angeles.
Ca un muzician de studio a lucrat alături de renumiţi artişti în producţia a nenumărator CD-uri.
Tim Hahn a fost nominalizat la Grammy şi a câştigat două premii „ECHO Klassik”.
Tim este un membru fondator, precum şi baterist al European Jazz Collective şi jazz-rock trupei MerQury, cel mai cunoscut tribut al trupei Queen. Din anul 2002 rock-show-ul „We Are the Champions” al acestei trupe a fost în turnee prin toată Europa, susținând concerte de mare succes în sălile de pe întreg continentul.
Din 2000 susține regulat spectacole cu „Klazz Brothers”şi a realizat cu succes proiectul său - „Cuba Nova”.

Marius Mihalache Trio
(România)


Marius Mihalache - ţambal,
Nicu Baran - bas,
Dragoş Mihu - tobe
Irina Sârbu - voce

"Marius Mihalache este unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Cu o carieră națională și internațională de peste 15 ani, s-a remarcat prin talent, performanță, disciplină și rigurozitate. Ușurința cu care a jonglat de la muzica lăutărească la jazz, de la muzica de film spre muzica clasică i-a adus lui Marius Mihalache recunoaștere și respect în rândul tuturor artiștilor.

Un excepțional artist al țambalului, a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart.

Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice şi jazistice.

A lansat albume: ECLIPSE, LA PASSION, PERFORMANCE, BACK TO MY ROOTZ, GES ROMANO, LOVE END FIRE, DIN CEI MAI FRUMOSI ANI , WORLD SIMPHONY. A semnat coloana sonora a mai multor filme de lung metraj si seriale de televiziune.

Programul oferit de trio cuprinde piese inspirate din folclor, o combinaţie de sonorităţi şi Ecouri de muzică românescă se amestecă în ritmuri discrete de jazz. Interpreţi virtuozi, propun discret o formă complicată şi complexă de artă muzicală atent gandită, construită şi simţită în care elementele etno surprind, uimesc și inspiră. "

Irina a invatat jazz ascultand pe discuri marile voci ale genului. Notabil este faptul ca nu imita. Pasiunea ei pentru jazz s-a nascut spontan ca necessitate a comunicarii. Este o aparitie “fina”. Vocea asemenea: cu delicate evolutii (cinta de preferinta “ pe aer”), evita virtuozitatea ca scop in sine, nu cauta inprovizatiile spectaculoase. Ele ii sunt accesibile: se deruleaza insa doar cind travaliul este permis de tema si expresivitate (a fost cazul si s-a consumat in versiunea la One note samba, delectanta – solicitata de altfel si la bis).”
(Daniela Caraman Fotea)

Ahimsa
(India, Germania)

Matthias Muller - chitară
Neyveli S. Radhakrishna - vioară dublă
Udai Mazumdar - tabla


O chitară, o vioara dublă cu zece corzi şi un set de percuţie de la Nordul şi Sudul Indiei sunt integrate organic în acestă formaţie, cu măiestrie creează o fuziune captivantă între muzica tradiţională indiană, jazz şi muzică clasică vestică.
Intalnirea intâmplătoare dintre Matthias Muller şi Radhakrishna, care a avut loc în 1999 la Munchen, s-a transformat într-o prietenie, admiraţie reciprocă şi un parteneriat musical ce a dat start grupei Ahimsa şi realizărilor editate in albumele «Seven Steps to Liberty» and «What is the Nature of Spirit?» care se bucurat de aprecierea criticilor de jazz.
Concertele lor sunt incendiare. Cantand cu o virtuozitate excepţională, compoziţiile lor inovatoare, Ahimsa în modul unic de exprimare creează explorări indrăzneţe şi convingătoare.
În compoziţiile lor structurile complexe ritmice şi improvizaţii în stil Raga sunt extemporanee, dar meticuloase în balanţă cu diversitatea armonică de muzica clasică de vest şi de libertatea nelimitată al jazzului.

Neyveli S. Radhakrishna la vârsta de 13 ani a câştigat Premiul mare la un concurs naţional de vioară şi a fost premiat cu Premiul Krishna Gana Shabha pentru artişti tineri. Recent, el a fost onorat cu Premiu Kama Kanchi Koti Peeta Asthana Vidwan, o onoare de prestigiu pentru muzicieni din India de Sud.
Fiind adeptul muzicii clasice şi al jazzului, Radha este un muzician complex extrem de versatil în plan stilistic.
Cîntând la o vioara dublă, un instrument foarte rar întâlnit, Radhakrishna este unul din puţini profesionişti din întreaga lume ce posedă acest instrument cu brio.
Talentul şi stilul lui improvizatoric au înfrumuţeşat concertele lui cântate cu Ravi Shankar, Anoushka Shankar, Hellborg Jonas şi V. Selvaganesh, care a avut loc pe prestigioasele scene al Disney Concert Hall din Los Angeles şi Carnegie Hall din New York.
Radha a înregistrat muzică pentru filme şi albume cu John McLaughlin, Ustad Zakir Hussain şi U. Srinivas.
El a participat la o mulţime de festivaluri de jazz.

Matthias Müller a studiat compoziţia, chitara clasică şi jazz la “Colegiu de Muzică Sulzbach – Rosenberg”, “Guitar Institute” din Munchen şi “Grove School of Music” din Los Angeles.
De-a lungul carierei sale de peste două decenii, el a concertat frecvent pe plan international, a compus muzică pentru filme şi emisiuni televizate.
Pasionat de muzica clasică indiană, Matthias a studiat şi muzica Carnatică, care i-a oferit o mulţime de oportunităţi de a cânta cu Dr. L. Subramaniam, Sivamani, Tanmoy Bose, Subramaniam, Sivamani, Tanmoy Bose, Bickram Gosh, Debashish Bhattacharya şi Vishwa Mohan Bhatt.

Udai Mazumdar a capătat experienţa sa profesională fiind de-a lungul anilor unul dintre şase ucenicii a lui Ravi Shankar. Actualmente Udai sa stabilit cu traiul în Elveţia, dar în timpul vizitelor regulare la New Delhi, profesorul lui rămâne Ravi Shankar – o personalitate remarcabilă cu renume mondial.
O abordare novatorie, expresivitate melodică şi ritmică, i-au adus muzicianului popularitate nu numai in India, dar şi în Europa. Udai a cîntat cu Ravi Shankar (în concertele pentru familiile regale din Anglia şi Suedia), cu Ustad Zakir Hussain, Hariprasad Chaurasia, şi Shivkumar Sharma.

AKA trio
(Italia, Senegal, Brazilia)

Antonio Forcione - chitară,
Seckou Keita - kora,
Adriano Adewale - percuţie.


„Nu există cuvinte pentru a descrie măreţia acestui spectacol. În trio-ul cel mai epic de perfecţiune muzicală pe care am întâlnit-o vreodată, chitaristul acustic Antonio Forcione este acompaniat de Seckou Keita la kora şi percuţionistul Adewale Adriano. Abilităţile muzicale ale artiştilor interpreţi îţi iau minţile, dar nu doar atât, pasiunea şi bucuria autentică de a cânta pentru alţii străluceşte pe feţele lor şi, temporar orbeşte, astfel încât, în apariţia extrem de rară a unei greşeli, nu veţi reuşi să observaţi nimic. Fiecare membru al audienţei a fost fascinat de această performanţă, care este unul dintre cele mai bune spectacole pe care le-am văzut vreodată.” ThreeWeeks – ED2011 Music Review.

Antonio Forcione, un muzicant cu magnetism personal remarcabil, deţinător de premii Internaționale, este considerat unul dintre cei mai carismatici şi inventivi instrumentişti apăruţi în Europa în ultimii ani. El preia şi schimbă cele mai convenţionale şi populare sunete ale chitării, fie ele din domeniul jazz-ului, a muzicii africane, spaniole, braziliene sau pur şi simplu improvizate. Turneele sale Internaționale i-au adus aprecieri critice înalte din Australia şi Hong Kong, Rusia, Caraibe, SUA şi peste tot în Europa.
Născut în Italia, într-un sat mic de-a lungul coastei Adriatice, Antonio a atras atenţia publicului pentru prima oară la vârsta de 13 ani, atunci când, în calitate de chitarist, a plecat cu trupa sa în turneu în Italia. A studiat muzica la Roma, dar în 1983 fiind în căutarea unei surse de inspiraţie, s-a stabilit la Londra.
În scurt timp, peste 2 luni, Antonio a câştigat un premiu care l-a adus la televiziunea BBC. Această apariţie pe ecran, i-a deschis uşile în fața turneului european al pop grupului Barclay James Harvest, pentru un total de peste 300.000 de oameni şi care s-a încheiat cu un concert la Wembley Arena. Cele 18 albume au avut un impact diferit asupra topurilor de jazz din Marea Britanie şi a celor internaţionale, Forcione împărţind scena cu numeroşi muzicieni de renume precum John McLaughlin, Schoffield Ioan, Kotke Leo, Bobby McFerrin, Phil Collins, Pino Daniele, Charlie Haden, Trilok Gurtu, Bireli Lagrene, Eduardo Niebla.
A activat şi în calitate de actor, colaborând cu actori de comedie cum ar fi Boothby Graffoe, Edwards Django, Stephen Frost, a ocupat rolul de director muzical şi interpret pentru vestitul şi premiatul Ole Trio, a format duo-ul „Acoustik Maniaks” cu chitaristul Neil Stacey, precum şi făcându-şi apariţia într-o varietate de show-uri unde a figurat drept muzician şi actor de comedie.
Forcione este deţinătorul premiului „British Gas Award” (Edinburgh – 1991); Golden Nose Award (Barcelona -1996); Premiul „Best Spirit of the Fringe” ( Edinburgh -2001); Premiul Internaţional Cultura Re Manfredi - 2008; Premio Sezione Musica - 2009; Premio Enriquez „Best musician of the year award” (Italia, 2009); Premio Citta di Castelfidardo (2011), Valigia dell’emigrante (Premiul pentru imigranţi italieni care au avut impact la nivel mondial, 2011).

Adriano Adewale s-a născut în Brazilia, în 2000 s-a stabilit la Londra unde a format prima sa trupă în Marea Britanie: Sambura; lansând şi primul său album - Cru. În curând a devenit parte a Cvartetului Forcione Antonio, și a continuat să colaboreze cu Jonny Phillips, Seu Jorge, Jonathan Preiss, Seb Rochford, Monica Vasconcelos, Andy Sheppard, Tuti Moreno ...
Adriano Adewale i-a susținut pe scenă pe Cesaria Evora, Moreira Airton şi Purim Flora, Jools Holland, Seu Jorge, şi Traore Boubacar.
A creat piese pentru celebra artistă Monica de Miranda, compania de dans engleză Stacked Wonky şi coloana sonoră pentru un film de animaţie „Little Red Riding Hood”.
În 2007 a creat jazz-cvartetul internaţional Adriano Adewale Group, lansând mult lăudatul album de debut SEMENTES.
Călătorind prin turnee cu trupa sa, a conceput un proiect nou de cross-art „Sound Journey”, în parteneriat cu SEGUE Productions.
Adriano Adewale este artist rezident la Teatrul Lakeside de la Universitatea din Essex, artist asociat al SEGUE şi artist Escalator susţinut de către Consiliul de Arte din Anglia de Est.

Seckou Keita, prin tatăl său, este un descendent al familiei regale Maliane Keita.
În condiţii tradiționale, descendenţa lui nu îi va permite să devină un Griot de muzicieni ereditari, dar el a învăţat să cânte la kora în familia mamei sale - Cissokho, una din cele mai renumite familii de Griot în Senegal. De la vârsta de 7 ani Seckou deja interpretează la festivaluri din Senegal, acompaniindu-l pe celebrul său unchi Solo Cissokho. La vârsta de 12 ani, el formează un grup numit Coute Diomboulou, cu care a avut concerte în toată țara. Seckou şi-a lansat cariera internaţională în 1996, sub îndrumarea unchiului său, Solo Cissokho, prin apariţia la Festivalul Forde din Norvegia într-o colaborare de succes cu muzicieni cubanezi, indieni şi scandinavi.
În anii care au urmat, Keita s-a mutat în Marea Britanie, timp în care în mod regulat pleca în turnee prin Spania, Franţa, Portugalia, Grecia şi Republica Cehă, participând la festivaluri atât ca muzician solo, cât şi în colaborare cu artişti celebri, precum ar fi violonistul Dr. L. Subrimaniam.
În 2000 a înregistrat propriul debut solo album Baiyo, care cuprindea călătoria sa muzicală din Africa spre Europa, prin India. În 2001 acest album a fost nominalizat pentru BBC Radio 3 la Premiu World Music.
În anul 2004, Seckou a creat propriul său Seckou Keita Quartet care s-a bucurat de mare succes, astfel încât împreună cu trupa sa, a participat la 400 de concerte în 30 de ţări.
În afară de spectacole pe scenele lumii, Keita conduce ateliere de creație pentru tobe şi kora în şcoli, centre de creație şi la diverse festivaluri, de asemenea lucrează cu aşa organizaţii ca „Music For Change”, „Creative Partnerships” şi WOMAD.
În 2010, Keita a lansat un parteneriat cu Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), donând 50% din veniturile realizate din vânzările CD-ului său „The Silimbo Passage” pentru a sprijini activitatea CICR în vederea protecţiei şi asistenţei victimelor de război şi a altor situaţii de violenţă.